Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na słodko

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 10 dag
mleko 150 ml
woda gazowana 100 ml
olej 3 łyżki
jabłko 2-3 szt
truskawki świeże 15 szt
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na słodko

Jajka ubijamy. wlewamy łyżeczke oleju, mleko i wodę, odrobine solimy i stopniowo wsupujemy make. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu (w razie potrzeby mąkę lub wodę).
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wsypujemy do ciata, mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy pacuszki ośrednicy ok. 15 cm.
Truskawki myjemy, osaczamy, lekko rozgniatamy, aby puściły sok. Dodajemy cukier i energicznie mieszamy. Polewamy racuszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piekarz29 16.12.2011 17:49
pyszne
marcin36 27.11.2010 16:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak