Racuchy na słodko

Racuchy na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    2 szt
  • mąka

    10 dag
  • mleko

    150 ml
  • woda gazowana

    100 ml
  • olej

    3 łyżki
  • jabłko

    2-3 szt
  • truskawki świeże

    15 szt
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy. wlewamy łyżeczke oleju, mleko i wodę, odrobine solimy i stopniowo wsupujemy make. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu (w razie potrzeby mąkę lub wodę).
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wsypujemy do ciata, mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy pacuszki ośrednicy ok. 15 cm.
Truskawki myjemy, osaczamy, lekko rozgniatamy, aby puściły sok. Dodajemy cukier i energicznie mieszamy. Polewamy racuszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piekarz29

16.12.2011 17:49
pyszne

marcin36

27.11.2010 16:57
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat