Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z kaszy jaglanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 12 dkg
jajko 3 szt
kwaśne mleko 1 filiżanka
cebula 2 szt
wywar warzywny 1/4 litra
margaryna 1 łyżka
zielenina
sól

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z kaszy jaglanej

Kaszę gotujemy na sypko w wywarze ,cebulę obieramy siekamy i przesmażamy na margarynie ,mieszamy ją z kwaśnym mlekiem i ucierając dodajemy żółtka,wsypujemy posiekaną zieleninę i pianę ubitą z białek.Wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Gotujemy godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.06.2011 09:15
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak