Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z kalarepy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 1/4 kg
seler 2 szt
jajko 3 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z kalarepy

Masło lub margarynę ucieramy i dodajemy kolejno żółtka,obraną i pokrojoną kalarepę,ugotowane i przetarte selery,sól i tartą bułkę.Wszystko mieszamy a wierzch polewamy pianą z białek.Gotujemy w formie budyniowej.Podajemy z sosem cytrynowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak