Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik lodowy z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
orzechy posiekane 30 dag
cukier puder 30 dag
białko 8 szt.
masa
banan 4 szt.
śmietana 30% 3 szkl.
żółtko jajek 8 szt.
cukier puder 10 łyżek
jogurt bananowy 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik lodowy z orzechami

1. Spód: białka i cukier puder ubij na sztywno, wsyp orzechy, wymieszaj. Wlej do tortownicy o śr. 30 cm. Piecz 20 min. w temp. 175 stopni.
2. Masa: żółtka i cukier puder utrzyj. Banany obierz, pokrój w kostkę. Śmietanę ubij, dodaj banany, jogurtty i utartezółtka, połącz. Masę wylej na ciasto, zamroź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 27.03.2013 08:50
mmm brzmi super!
wulkanxd 17.07.2012 12:44
super
Marta1986 17.05.2012 17:54
super
rjustysia 23.10.2011 12:52
Czy taka masa nie jest potem za twarda? Odnoszę wrażenie, że po zamrożeniu może być z tego ciasta kamień.
Małgorzata113 29.06.2011 08:17
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak