Przepis i sposób przygotowania na: Mix sałat na przystawkę.
* 1 główka sałaty masłowej
* 1 główka sałaty strzępiastej kolorowej
* 1 bardzo duży pomidor
* 1/2 opakowania sera typu feta
* 15 dag wędzonej piersi z indyka
* szczypiorek do posypania
* sos czosnkowy
* http://www.przepysznie.pl/przepisy/sosy/sos_czosnkowy
Sałaty opłukać i osuszyć liście.Rozłożyć na przemian na dużym półmisku lub tacy.Pomidora umyć i pokroić na ćwiartki a każdą z nich jeszcze na 3-4 części.Rozłożyć dookoła na sałacie.Pomiędzy nimi poukładać plasterki wędzonej piersi z kurczaka.Posypać pokrojonym w kostkę serem feta.Polać całość sosem czosnkowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Sałatę przygotować bezpośrednio przed podaniem.