Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa Fit.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa
ziemniaki
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa Fit.

Składniki:
* 1 zupka fit -Krem porowo-ziemniaczany+1 szkl. wody
* 2 duże ziemniaki
* 30 dag żółtej fasolki szparagowej
* 4 młode marchewki
* 3 młode pietruszki
* 1 gałązka selera
* 1 gałązka lubczyku
* 1 liść pora
* 1/2 łyżeczki curry
* pieprz do smaku
* 0,75 l bulionu warzywnego lub rosołu z kury
* duża szczypta suszonego tymianku
* koperek do posypania
* 2 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru

Fasolkę obrać i opłukać, ew. przekrawać strąki na pół.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Marchewki i pietruszki oskrobać lub dobrze wyszorować i pokroić w krążki lub w kostkę.Zalać bulionem,dodać opłukane liście selera,lubczyku i pora.Doprawić pieprzem,curry,tymiankiem i gotować do miękkości warzyw.
Zupkę fit rozpuścić w szklance gorącej wody.Wymieszać.Zahartować nią jogurt naturalny (tj. wlewać małym strumieniem do jogurtu intensywnie mieszając.Wlać całość do warzyw i mieszając bardzo mocno podgrzać, do zagotowania (ale nie gotować).
Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.
Ja miałam posolony bulion, ale jeśli ktoś ma sam wywar z warzyw to posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.07.2016 12:36
smaczna i pożywana
Kate131 04.06.2012 09:03
ale apetyczna!
SmacznaPyza 29.06.2011 10:55
takie śmieciowe jarzynówy to po prostu uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak