Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje buraczki na barszcz

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki cwikłowe
ocet 10 %
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moje buraczki na barszcz

Buraczki umyć i obrać.Do wyparzonych słoików (u mnie litrowych) wsypać po łyżce cukru ,po szczypcie kwasku cytrynowego i wlać po 2 łyżki octu .Buraki okroić w kostkę i powkładać słoików do połowy ich wysokości. Wodę zagotować i gorącą zalać słoiki.Od razu zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Ja okrywam słoiki ręcznikiem i tak zostawiam do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 21.07.2012 20:13
dobrze się wcześniej przygotować do świąt :-)
smakowita 28.02.2012 21:19
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Margo1 30.06.2011 14:44
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak