Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w jarzynami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ocet 1 szklanka
woda 1/2 szklanka
ziele angielskie
sól
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w jarzynami

Pieczeń doprawiamy i obsmażamy. Jarzyny kroimy w plasterki i gotujemy w wodzie wraz z octem i przyprawami. Pieczeń przekładamy do naczynia żaroodpornego i obkładamy jarzynami wraz z zalewą. Chłodzimy 2 dni. Dusimy i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak