Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodna zupa z botwinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 duży pęczek
Kucharek przyprawa do potraw
marchew 1
ziemniaki 4
sól
pieprz
smietana 18% 1/3 szklanki
sok z buraków 1/2 szklanki
rzodkiewki
koperek
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodna zupa z botwinki

Marchew i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ok. 1.5 litra wody wlać do garnka dodać warzywa i zagotować.Dodać 1 łyżeczkę kucharka i gotować na małym ogniu przez 10 minut.Botwinę dobrze opłukać , drobno pokroić ,dodać do wywaru i gotować do miękkości warzyw.Zubę zaprawić śmietaną ,sokiem z buraków ,przyprawić do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem. Zagotować , zdjąć z ognia i ostudzić.Chłodna zupę wlać do talerzy i przybrać pokrojonym ,ugotowanym jajkiem , plasterkami rzodkiewek i posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.08.2013 10:31
smaczna zupka
gosia561 28.12.2011 23:55
niezła
fictor123 19.12.2011 16:16
mniam
fictor123 19.12.2011 16:16
mniam
Halusia 11.09.2011 21:19
Rewelacja! Mniam...
Margo1 28.08.2011 12:44
pysznosci
Margo1 28.08.2011 12:44
pysznosci
Henryka2 28.06.2011 23:09
Piękny i na pewno smaczny chłodniczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak