Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półmisek ze sledziami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 8 plastrów
jabłka 2 szt.
cebula 2 szt.
majonez 200 ml
kukurydza 8 minikolb
cebula 1/2 szt.
Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
oliwki 2 łyżki
ogórki 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Półmisek ze sledziami

Obrane jabłka i cebulę zetrzeć na tarce, wymieszać z połową majonezu, doprawić. Płaty posmarować masą, na każdym ułożyć po kolbie kukurydzy, pasku papryki, kawałku ogórka i cebuli. Filety złożyć na pół i ułożyć wokół brzegu talerza. Ozdobić resztka majonezu. Dwa jajka posiekać, rozetrzeć z musztardą i oliwą. Doprawić. Matiasy posmarować masą, przekroić je wzdłuż na połówki , zwinąć 8 rulonów, ułożyć na środku talerza. Udekorować pozostałymi jajkami pokrojonymi w ósemki, oliwkami i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak