Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak( najlepiej mrożony) 2 paczki
naleśniki 6 sztuk
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym

Przygotować sos czosnkowy :1 majonez 400g 1 śmietana 12% 4-5 ząbków czosnku rozgnieść praską wsypać małą łyżeczkę zielonej Vegety i wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki, szpinak rozmrozić na sitku, rozmrożony przełożyć do głębokiej patelni i powoli odparować, dodać 2 ząbki czosnku, łyżeczkę Vegety i powoli parować aż wyparuje nadmiar wody, rozłożyć naleśnik nałożyć 2 łyżki szpinaku a na wierzch starty na grubych oczkach żółty ser, zawinąć i położyć na suchej patelni podgrzewać z obu stron aż lekko się przypiecze, przełożyć na talerz i polać sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak