kotlety w panierce ziemniaczanej

kotlety w panierce ziemniaczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    80 dag
  • pierś z kurczaka

  • cebula

    1
  • jajko

    1-2
  • żółty ser

  • mąka

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz do smaku

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i starty ser. Wbić jajko i dodać mąkę oraz natkę pietruszki. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku. można także dodać ząbek czosnku wówczas potrawa zyska wyraźniejszego smaku. mięso pokroić na cienkie plastry i lekko rozbić. Oprószczyć solą i pieprzem i szybko obsmażyć na masełku. Zdjąć z patelni. Po przestudzeniu każdy jeden kotlet dokładnie oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

16.09.2011 20:52
super pomysł

sylwiachmiel

25.08.2010 21:46
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat