Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety w panierce ziemniaczanej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 80 dag
pierś z kurczaka
cebula 1
jajko 1-2
żółty ser
mąka
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
masło

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety w panierce ziemniaczanej

Ugotowane ziemniaki zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i starty ser. Wbić jajko i dodać mąkę oraz natkę pietruszki. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku. można także dodać ząbek czosnku wówczas potrawa zyska wyraźniejszego smaku. mięso pokroić na cienkie plastry i lekko rozbić. Oprószczyć solą i pieprzem i szybko obsmażyć na masełku. Zdjąć z patelni. Po przestudzeniu każdy jeden kotlet dokładnie oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 16.09.2011 20:52
super pomysł
sylwiachmiel 25.08.2010 21:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak