Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki pieczone ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 8 szt
śliwki suszone 20 dag
musztarda 2 łyżki
boczek wędzony 16 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki pieczone ze śliwką

1. Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.
2. Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni i piecz, aż boczek ładnie się zrumieni. Podawaj z keczupem lub musztardą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.01.2012 13:35
fajny pomysł !
dorotka0000025 07.08.2011 10:13
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak