zawijańce z kausty i mortadeli

zawijańce z kausty i mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 liści kapusty

  • pieczarki

    20 dag
  • 8 plastrów mortadeli

  • cebula

  • 2 łyżki masła

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • kostka rosołowa

  • łyżka mąki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w mała kostkę i smażymy z pieczarkami na łyżce masła.
Liście kapusty sparzamy, ścinamy grube nerwy. Na kazym liściu układamy plaster mortadeli oraz porcje pieczrek z cdebulą. Ciasno zwijamy, Układamy w garnku i podlewamy wodą. Solimy, dodajemy reszte masła. Dusimy do miekkości.
Sos: szklanke wody zagotowyjemy koncentratem i kostka rosołowa. Zabielamy śmietaną z mąką. Doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i polewamy zawijańce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcin36

17.11.2010 12:10
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat