Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijańce z kausty i mortadeli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 liści kapusty
pieczarki 20 dag
8 plastrów mortadeli
cebula
2 łyżki masła
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
kostka rosołowa
łyżka mąki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zawijańce z kausty i mortadeli

pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w mała kostkę i smażymy z pieczarkami na łyżce masła.
Liście kapusty sparzamy, ścinamy grube nerwy. Na kazym liściu układamy plaster mortadeli oraz porcje pieczrek z cdebulą. Ciasno zwijamy, Układamy w garnku i podlewamy wodą. Solimy, dodajemy reszte masła. Dusimy do miekkości.
Sos: szklanke wody zagotowyjemy koncentratem i kostka rosołowa. Zabielamy śmietaną z mąką. Doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i polewamy zawijańce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 17.11.2010 12:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak