Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jajeczne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
mąka 8 łyżek
mleko 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
imbir
gałka muszkatołowa
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jajeczne

Dwa jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w plasterki.Osiem jajek ubić na pianę , dodać mleko , mąkę. Wymieszać, doprawić do smaku solą , pieprzem , ziołami , imbirem , gałką muszkatołową- wymieszać jeszcze raz.Rozgrzać olej na patelni i kłaść łyżką masę jajeczną. Na każdym placku położyć plasterek jajka . Usmażyć z obu stron na złoto.Podawać np z keczupem , sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 30.01.2012 22:49
fajne
cooleczka 22.12.2011 17:54
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak