Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1,2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 10 dag
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 dag
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z indyka

Indyka umyć , pokroić na kawałki. Zalać 1,5 litra wody. Warzywa obrać , umyć , dodać do mięsa.Gotować mięso , aż będzie miękkie. Doprawić rosół do smaku , solą , pieprzem , przyprawą do zup.Mięso wyłożyć , rosół przecedzić.W gorącym rosole rozpuścić żelatynę. Mięso obrać od kości pokroić drobno.Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w plasterki.Do pojemniczków jednorazowych lub foremek ułożyć po plasterku jajka , następnie mięso , zalać ostudzonym rosołem z żelatyną . Odstawić do lodówki do stężenia.Galaretkę podać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.07.2013 11:58
bardzo smaczna taka galareta z indyka
Dariusz8 07.10.2011 14:13
pyszna
smakowita 30.06.2011 13:30
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak