Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 15 dag
masło 10 dag
piwo jasne 0,5 l
woda 0,5 l
marchewka 7 szt
cukier 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna z pęczakiem

Pęczak ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę pokroić w plasterki i ugotować w wodzie połączonej z piwem, ostudzić i zmiksować. Dodać pęczak, zagotować. Dodać cukier, sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.02.2014 09:10
ciekawy przepis
olkaaa 03.03.2013 08:49
jeszcze nie jadłam
barbara11561 17.08.2012 11:30
takiej nie jadłam jeszcze
alaaa 19.03.2012 20:16
zupa na piwie,, takiej nie znałam
Karmel 17.02.2012 16:22
dobre
joanna77 15.02.2012 10:41
mniam
kate.500 21.08.2011 10:12
pysznosc
m1monika 30.06.2011 17:18
ciekawa zupka
Ania67 29.06.2011 12:15
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak