Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
jajko 2
słodka czerwona papryka
ząbki czosnku 4
cebula 1
czubryca zielona 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń czosnkowa

Mięso zmielić, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, jajka, doprawić pieprzem, solą, papryką i czubrycą. Wsypać 2 łyżki bułki tartej, dodać 1 łyżkę oleju, dokładnie wymieszać. Słodką paprykę pokroić w paseczki, cebulę w krążki. Połowę masy mięsnej przełożyć do podłużnej formy, natłuszczonej i posypanej bułką. Następnie włożyć warzywa i pozostałe mięso Piec w piekarniku pod przykryciem ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak