Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa Hanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
ziemniaki 1 kg
kostki rosołowe 2 szt
oliwa 2 łyżki
marchew 1 szt
groszek mrożony 100 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie 3 ziarna
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa Hanki

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać , posiekać. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Groszek rozmrozić. Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie przełożyć do garnka, zalać 6 szklankami wody i zagotować. Usunąć z powierzchni zupy pianę powstałą podczas gotowania. Dodać kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Gotować przez 15 minut na średnim ogniu. Dodać ziemniaki i cebulę. Kiedy warzywa będą miękkie, dołączyć koncentrat pomidorowy, czosnek, sół i pieprz do smaku i gotować jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak