Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA FUDGE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 25 dag
gorzka czekolada 100 g
mleko w proszku pełnotłuste 30 dag
orzechy włoskie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA FUDGE

Orzechy przebrać, posiekać, czekoladę zetrzeć na tarce. W rondelku zagotować 100 ml wody z cukrem. Po 10 min gotowania dodać masło i czekoladę. Gotować razem 10 min, cały czas mieszając, po czym zdjąć z ognia, starannie wymieszać z przesiewanym przez sitko mlekiem w proszku i szybko utrzeć składniki na gładką masę. Do jeszcze ciepłej masy wsypać posiekane orzechy (trochę odłożyć do dekoracji) i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę równą warstwą do formy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Gdy masa całkowicie zastygnie, pokroić ją na małe kwadraty i udekorować orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 04.02.2012 16:31
super!
mala2021 04.02.2012 07:46
smak dzieciństwa....
mala2021 04.02.2012 07:46
smak dzieciństwa....
Justyna Jussstiii 25.01.2012 17:18
super
MAR3STA 16.09.2011 22:00
znakomite
calliope 16.09.2011 14:04
muszą być pyszne
ziutula
ziutula 15.09.2011 14:07
do kawy pyszne...
Teresa19 14.09.2011 21:09
pomysłowe
magical66 14.09.2011 19:58
fajny przepis
gacopierz23 04.07.2011 14:47
przypominają moje dzieciństwo
Izabela/bella81 04.07.2011 12:07
fajne:)
Kuchareczekjeden 02.07.2011 21:10
super
AgaS10 01.07.2011 11:23
pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak