Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura śliwkowo-jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółte śliwki 3/4 kg
cukier żelujący 1:1 1 kg
jabłko kwaśne 1/4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura śliwkowo-jabłkowa

Owoce umyć. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki. Ze śliwek usunąć pestki, a następnie rozdrobnić je. masę owocową wymieszac z cukrem zostawić na 3 godziny. następnie doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty. Napełniać słoiki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak