Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    0,5 kg
  • woda

    1 l
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    1 łyż
  • liść laurowy

    4 listki
  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, gotować ok 10 minut. Następnie odsączyć przez sitko. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnim razem grzyby gotować 30 minut. Odsączone grzyby włożyć do słoików. Przygotować zalewę: szklankę octu rozcieńczyć z litrem wody, dodać cukier, sól, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotować. Zalewę wlać do słoików, szczelnie zakręcić. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

14.09.2010 19:49
grzybki mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat