Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na herbatnikach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na herbatnikach

Składniki:

1kg sera białego półtłustego 2 raz zmielony
8 paczek herbatników
1 margaryna
1 szklanka cukru
zapach migdałowy
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1 szklanka mleka

Polewa czekoladowa i orzechy mielone

Wykonanie:

Do rondla wkładam zmielony ser,cukier i margarynę dokładnie mieszamy wszystkie składniki na małym ogniu.Następnie wlewamy budyń wymieszany w szklance mleka. Mieszamy aż do zagotowania .Formę wykładamy folią aluminiową i układamy pierwszą warstwę herbatników.Na herbatniki rozprowadzam cienką warstwę gorącej masy serowej.Na to nakładamy następną warstwę herbatników i tak dalej aż do wyczerpania składników.Na koniec polewamy polewą i posypujemy zmielonymi orzechami .Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 19.03.2012 08:20
super serniczek
Janina6 20.06.2010 10:47
Bardzo podoba mi się ta wersja serniczka:)
mehia 18.06.2010 09:02
słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak