Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pręga wołowa 40 dkg
szponder wołowy 40 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarnka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy

Mięso umyć, zalać zimną wodą, gotować na wolnym ogniu z dodatkiem liści, pieprzu i ziela. . Gdy będzie półmiękkie dodać włoszczyznę. Gdy wszystko będzie miękkie doprawić solą i pieprzem mielonym. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.07.2013 12:07
Aromatyczny rosołek domowy smakuje najlepiej.
Alex_M 24.06.2013 11:11
pyszny rosolek
caralajna 28.04.2013 07:04
doskonały .
Anna152 10.08.2012 05:24
smaczny
ankaryba 20.07.2012 12:51
smaczny :-)
mela25 12.06.2012 08:31
pyszny rosołek
Goya 04.04.2012 11:51
mniam
Iwusia 28.12.2011 21:21
uwielbiam rosół !! :)))
Mariusz10 06.09.2011 19:44
mniam
Motorek 20.08.2011 10:12
smaczny
Seba 02.08.2011 09:13
uwielbiam rosołek
mirosława4 16.07.2011 22:47
smaczniutki
Iwona51
Iwona51 16.07.2011 08:41
smaczny jest taki rosołek
IKrakowianka 28.06.2011 22:45
wspaniały rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak