Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 g
budyń malinowy 50 g
margaryna kostka
śmietana 130 g
cukier 200 g
jajko 5
proszek do pieczenia łyżeczka
maliny świeże szklanka
serek homogenizowany 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa babka

Margarynę utrzeć na puszysta masę z cukrem i szczyptą soli. potem ciągle ucierając dodawać po jednym jajku i łyżce mąki, a następnie śmietaną, resztę mąki budyń i proszek do pieczenia. wymieszać ciasto wlać do formy i piec 60 minut w 175 stopniach na przestudzone ciasto nakładać masę z serka i malin posypać owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak