Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z czereśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kilogram
woda 2 litry
czereśnie 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z czereśni

wode gotujemy z cukrem, aż do momentu gdy sie całkowicie rozpuści. czereśnie myjemy , pestkujemy, ja duże przekrajam na pół. Pod koniec gotowania dodajemy czereśnie do syropu i gotujemy chwile. Gorące przelewamy do wyparzonych słoików. szczelnie zakrecamy. Pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak