Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki śmietankowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 300 ml
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki śmietankowe

Wszystko wrzucić do gara, wysokiego bo nieźle się pieni w trakcie gotowania. Doprowadzamy do wrzenia mieszając i powoli gotujemy ciągle mieszając... Zawartość gara po pewnym czasie, tak pi razy oko 15 minut, zaczyna nam gęstnieć. Nie zapominamy o mieszaniu... Cały czas, energicznie, bo ta substancja jest na tyle złośliwa, że zaczyna się przypalać sekundę po tym jak przestaniecie mieszać. Zgęstniałą masę przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Czekamy, aż wystygnie i wsadzamy do lodówki. Po godzinie moja była zastygnięta tak, że mogłam ją kroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.08.2012 06:21
To smak dzieciństwa :) Ja testowałam swoje kulinarne zacięcie, a mama musiała domywać garnki po tych ekksperymentach... hehehe... ;)
eeee 30.06.2012 17:20
jutro zrobie Zobaczmy czy wyjdą :P
janek64 21.05.2012 14:17
Ciekawy przepis :)
Izabela28 18.05.2012 20:14
bardzo lubię krówki:)
Agata B 16.05.2012 13:49
świetne, koniecznie muszę wypróbować (akurat mam kremówkę w lodówce):)))
Magdalena1110 03.05.2012 09:52
muszą być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak