Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzony schab z dzika z musem chrzanowo- jajecznym, marynowanymi rydzami i sosem jogurtowo- buraczanym

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g
jajko ugotowane na twardo 4 szt
szczypiorek 1 pęczek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sos
Buraczki tarte SMAK 4 łyżki
jogurt naturalny 100 ml
miód pitny 40 ml
miód pszczeli 1 łyżka
sok z połowy cytryny
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajka przepiórcze 1 szt.
schab wędzony 400 (z dzika)
rydze 4 (marynowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzony schab z dzika z musem chrzanowo- jajecznym, marynowanymi rydzami i sosem jogurtowo- buraczanym

Przygotować mus: posiekane jajka połączyć z odciśniętym chrzanem, masłem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić na kilka minut do lodówki.
Tarte buraczki połączyć z jogurtem, miodem pitnym i pszczelim oraz sokiem z cytryny, doprawić do smaku.
Na talerzu ułożyć warstwę musu chrzanowego, na nim cienko pokrojone plastry schabu z dzika, a następnie kolejną warstwę musu.
Powstały torcik udekorować marynowanym rydzem, cząstkami jajek przepiórczych i świeżym szczypiorem. Podawać z sosem jogurtowo-buraczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 21.12.2011 18:37
pychotka musi być
Margo1 30.06.2011 11:13
brzmi nieżle !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak