Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica z żurawiną-roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 2 szt
mleko 0,5 l
sól do smaku
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
żurawina 3 łyżki
serek homogenizowany 3 łyżki
polędwica wieprzowa 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica z żurawiną-roladki

Ciasto: mąkę z jajkami, mlekiem, łyżką koperku i solą zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki. Posmarowac je serkiem.
3 łyżki żurawiny(może być ze słoiczka)wymieszać z koperekiem.

plastry polędwicy ułożyć na naleśnikach posmarowanych serkiem. dodać żurawinę i zwinąć roladki. odstawić do lodówki i pokroić roladki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 27.04.2012 19:54
Mistrzostwo kulinarii.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak