Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6
kapusta 1/4
marchewki 2
ziele angielskie kilka
Liść laurowy suszony Prymat 2
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka do słoików

Kapustę posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce i wszystko posolić zostawić na godzine. paprykę umyć, wyciąć ogonki z gniazdami. kapuste z marchewką wycisnąć i nadziewać papryki dość mocno napychając. zalewa: woda , ocet, cukier, sól i przyprawy zagotować. paprykę zalać zalewą i pasteryzować 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 28.06.2011 14:10
pomysłowe
Gosia40 28.06.2011 13:42
Takiej papryki do słoików nie robiłam... Super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak