Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po japońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt.
groszek konserwowy 1/2 szkl.
cebula 2 szt.
jabłko
majonez 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
pomidor
natka pietrszuki
jajko ugotowane na twardo 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po japońsku

Cebule posiekać, sparzyć, osączyć. Kiszony ogórek obrać, drobno pokroić. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć. Składniki wymieszać, ułożyć na filetach. Na brzegu każdego położyć po pół jajka i zwinąć w ruloniki. Śledzie ułożyć na talerzu z groszkiem, polać majonezem wymieszanym ze śmietaną, udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 30.05.2012 23:33
dobre
suzana 28.06.2011 12:54
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak