Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 600 g
cebula 1 szt
masło 2 szt
sól 1 szcz
sos sojowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki smażone

Boczniaki umyć, odkroić grube części trzonów i postrzępione brzegi kapeluszy. Na maśle usmażyć posiekaną cebulę, dodać grzyby i smażyć z obu stron aż się zarumienią. Przyprawić solą i pieprzem.
Pod koniec smażenia dodać sos i smażyć do jego odparowania, co nada unikalny aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak