Boczniaki po chińsku

Boczniaki po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fix do potraw chińskich

    1 op
  • kapusta pekińska

    20 dag
  • boczniaki

    15 dag
  • dumka ze szczypiorkiem

    2 szt
  • ocet ryżowy

    1 łyż
  • olej

    2 łyż
  • ryż

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę, boczniaki i dymkę pokroić w paski, szczypior posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczniak, dodać posiekany czosnek cebulę i chwilę smażyć. Fix rozmiesza w wodzie gotować 10minut, do boczniaków dodać kapustę i szczypiorek następnie fix, ocet i sos sojowy. Zagotować, podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

19.05.2011 21:11
dodałem do książki

sundaytn

17.05.2011 11:04
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat