Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone filety z pangi 4
cebule 3
marchewki 3
pietruszka 1
seler 1
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w jarzynach

Cebule kroimy na pół i kroimy w plasterki.Dusimy na patelni aż się zrumieni.Dodajemy marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany seler.Delikatnie solimy.Dusimy pod przykryciem ok 20min często mieszając.Rybę płukamy pod zimną wodą ,posypujemy przyprawami i odstawiamy na 20min.Rybę wkładamy na patelnię ,przykrywamy duszonymi jarzynami i dusimy ,aż zrobi się biała.Odwracamy ją i smażymy jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak