Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowe carpaccio z ananasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży 1 mała sztuka
woda 1/2 szklanki
brązowy cukier 10 łyżek
mięta pieprzowa 5-6 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowe carpaccio z ananasa

Cukier zagotować z wodą, dodać do nich miętę razem z gałązkami. Gotować, aż syrop zgęstnieje (7-8 minut bez przykrycia), po czym wyjąć miętę. Ananasa obrać, wyciąć twardy rdzeń, pokroić w cieniutkie plasterki. Ułożyć je na talerzyku, polać syropem, przykryć. Chłodzić w lodówce kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.08.2013 20:07
podoba mi się taki deser :)
Alex_M 23.05.2013 18:22
o prosze, z ananasa jeszcze nie widzialam :D
Sroczka 02.03.2013 22:47
Takiego deseru jeszcze nie jadłam. Ciekawy przepis.
Weronika_eM 28.06.2011 22:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak