Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZEKŁADANIEC ZIEMNIACZANY Z WIEPRZOWINĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
wieprzowina 50 dkg
bulion 1 szklanka
cebula 3 sztuki
masło 4 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
rodzynki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: PRZEKŁADANIEC ZIEMNIACZANY Z WIEPRZOWINĄ

Cebulę posiekać, zarumienić. Ziemniaki dobrze ugnieść. Mięso zmielić, dodać cebulę i smażyć razem.Dodać rodzynki, wlać szklankę bulionu i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić jeszcze ok. 10 minut. W naczyniu żaroodpornym układać naprzemiennie. Ziemniaki i mięso. Na wierzch dać wiórka masła. Wstawić całość do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec ok. 30 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁAMI 26.07.2011 13:31
super
ziutula
ziutula 04.07.2011 08:00
lubię takie jedzenie zimową porą...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak