Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pierożkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 2 puszki
seler naciowy 2 łodygi
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 2 łyzki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 500 g
szpinak mrożony 450 g
twaróg 400 g
natka
sól
pieprz
bazylia
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pierożkami

1. Czosnek obierz, łodygi selera pokrój, włóż do garnka. Dodaj pokrojone pomidory wraz z zlewą, ziele angielskie i liść laurowy, wlej 3 szkl. wody, gotuj 20 min. Ziele i liść wyjmij, zupę zmiksuj. dodaj wymieszany z jogurtem koncentrat, przypraw. Gotuj 10 min.
2. Szpinak rozmroź, przesmaż, ostudź. Zmiksuj z twarogiem, przypraw.
3. Z mąki, 1/2 szkl. wody, szczypty soli i kurkumy zagnieć ciasto. Rozwałkuj, kieliszkiem wytnij kółka. Na połowie ułóż farsz szpinakowy, przykryj pozostałymi kółkami, sklej. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą. Podawaj w zupie, ozdób natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.06.2013 07:32
bardzo smaczna
Lidia6 21.10.2011 10:19
coś nowego warto spróbować
szyba 28.06.2011 09:20
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak