Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle suche

    4 szt
  • margaryna

    400 g
  • mleko w proszku

    400 g
  • cukier

    1 i 1/2 szk
  • rodzynki

    100 g
  • orzechy arachidowe

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić z cukrem.
Zestawić z ognia, dodać mleko, kakao i dokładnie utrzeć.
Dwa wafle ( ja użyłam okrągłych ) odłożyć, a dwa pokruszyć, dodać razem z rodzynkami i orzechami do masy i wymieszać.
Na jeden wafel wyłożyć masę, rozsmarować.
Przykryć drugim waflem .
Cały wafel położyć między dwie deski i obciążyć czymś ciężkim.
Odstawić na 1-2 godziny , aby blok ładnie się sprasował.
Pokroić według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

02.03.2012 11:54
Fajny pomysł z tym waflem z obu stron :)

Ewa95

29.08.2011 10:59
Pyszności!!!

czekoladka_m

14.07.2011 16:05
Moja mama często to robiła:)

banditka

03.01.2011 09:24
smak dziecinstwa..

luna19

09.09.2010 06:33
pysznosci.. szkoda ze na diecie jestem :(

iknkirke

10.07.2010 21:17
Kiedyś też tak się bawiłam. Bardzo dobre

agnieszka189

02.07.2010 13:46
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat