Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wieloowocowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 30 dag
czerwone porzeczki 10 dag
jabłko 1 szt.
limonka 1 szt.
cukier żelujący 30 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wieloowocowa

Owoce opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Oddzielić owoce porzeczki od grona, truskawki odszypułkować, a jabłko obrać. Porzeczki i połowę truskawek lekko rozgnieść, pozostałe truskawki pokroić na ćwiartki, a jabłko najpierw w ćwiartki, potem w plastry i słupki. Umieścić owoce w garnku. Dodać sok wyciśnięty z limonki i cynamon. Całość zasypać cukrem żelującym. Zagotować. Zmniejszyć płomień. Gotować konfiturę 5 minut, po czym przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 28.07.2011 10:52
Pyszniutka konfitura!
Goya 21.07.2011 13:05
mniam
aguus 15.07.2011 10:43
Pyszności!
pawel6 30.06.2011 13:33
Super konfitura!
Nina7 28.06.2011 12:33
Musi pięknie pachnieć za sprawą cynamonu i smakować rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak