Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w skorupkach z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
płatki migdałowe 5 dag
śmietana kremówka 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
masło do smażenia
pomidor 1 szt.
oliwa 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w skorupkach z migdałami

Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.
Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor. Posiekany pomidor wymieszaj z bazylią, oliwą i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.06.2012 18:15
Ciekawe i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak