Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny klops

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka pieprzowa 1 kg
jajko 2
cebula
bułka czerstwa 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\2 szklanki
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny klops

Mięso umyte zemleć przez maszynkę , bułki zaś namocz w wodzie i odciśnij i też zmiel razem z mięsem , cebulę posiekaj koperek też dodaj do mięsa wbij jajka, dopraw i zagnieść na jednolita masę , jedną dużą lub dwie małe keksowe formy wyłóż papierem do pieczenia , następnie uformuj z masy mięsne klops i ułóż go w formie , posyp bułką tartą i piecz 60 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 01.07.2013 17:18
super mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak