Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody bakaliowe
lody czekoladowe
konfitura wiśniowa
duże wafle
posypka czekoladowa
serca z czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy

Najlepsze lody jakie jadłam produkuje firma Grycan (kawałki prawdziwej czekolady a nie wyrobów czekoladopodobnych/ delikatny i mleczny smak a nie \'wodnisty\" i tak można wymieniać dalej;) ). Jeżeli są mocno zamrożone to wyjąć i odczekać kilka chwil przed nakładaniem. Łyżkę do lodów zanurzyć w wodzie po czym nakładać kulki do pucharków. Udekorować posypką, sercami z czekolady (lub innymi ozdobami), trójkątem z wafla i kleksem konfitury. Można dodatkowo polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 23.11.2011 08:28
pycha
Mysiunia 27.06.2011 20:06
smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak