Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żólte czereśnie w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 6 szklanek
cukier 60 dag
czereśnie 2 żółte

Przepis i sposób przygotowania na: Żólte czereśnie w słoikach

czereśnie myjemy, a następnie drylujemy, przekładamy do słoików do 2/3 ich wysokosci, sok z wiśni również wlewamy. Wodę gotujemy z cukrem i gorącą wlewamy do słoików, które natychmiast zakrecamy. Owoce pasteryzujemy do 10 minut, po pasteryzowaniu nie wyciagamy odrazu słoików gdyż mogą nam pęknąć, czekam aż woda wystygnie. Słoiki również wkładamy do zimnej, a nie gotujacej się już wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.05.2012 19:32
super wygląda
fictor123 27.02.2012 07:08
mniam
fictor123 27.02.2012 07:08
mniam
monisia1977 07.02.2012 14:48
dobre
kate.500 10.10.2011 08:53
wygladaja b apetycznie
ewelinapac 29.06.2011 08:35
pycha
Magdalena/26Mooi 28.06.2011 16:34
uwielbiam!
Iwusia 27.06.2011 23:48
wyglądaja wspaniale te Twoje słoiczki, a czereśnie bardzo lubie :)
Mysiunia 27.06.2011 21:31
takie lekko zarumienione, jak widać na 5 zdjęciu, gdzie są ułożone w słoikach
pacpaw 27.06.2011 21:19
czereśnia była żółta czy taka bladoróżowa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak