Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z piersią z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
wołowina 700 g
pierś z kurczaka duża
jajko 4
kajzerka
cebula
smalec 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 4
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z piersią z kurczaka

Grzyby namocz w pół szklanki wody , w tym czasie wołowinę i wieprzowinę pokrój , cebulę obraną przekrój na pół , w rondelku daj 4 łyżki smalcu i rozgrzej usmaż mięso , cebulę , dodaj grzyby z wodą , listki , ziarna przykryj i duś tak z 40 minut. Potem ostudż i wyjmij listki . Pierś z kurczaka natrzyj solą , pieprzem i zarumień na łyżce smalcu . Bułkę kajzerkę namocz w mleku potem odciśnij i wraz z mięsem uduszonym i bułką zmiel 2 razy. Pierś obtocz w natce , białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno pianę , żółtka wymieszaj z masa mięsną , dopraw sola pierzem , gałką , dołóż ubite białka i delikatnie je wymieszaj . Foremkę wysmaruj masłem , bułką , nałóż połowę masy , pierś z kurczaka i resztę masy i piecz 1,5 godziny w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 12.09.2012 23:47
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak