Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
mandarynki 6-8 szt
ryż 2 woreczki
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
przyprawa do golonki Prymat 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z mandarynkami

Polędwiczki podsmażyć na wolnym ogniu do zrumienienia. Przełożyć do garnka i dusić na małym ogniu 10-15 min. Cebulę zeszklić z czosnkiem na maśle i dolać do polędwiczek. Dosypać przyprawę. Mandarynki obrać ze skórki i posiekać na drobne kawałki. Gdy mięso zmięknie, dodać mandarynki i dusić 3-5 min. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 15.12.2011 07:35
no ciekawe
owca441 01.07.2011 19:31
ciekawe połączenie przyprawy do golonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak