Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto marchewkowe z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 40 g
mąka 1 szklanka
masło 17 dag
cukier 1 szklanka
sok pmarańczowy 100 ml
migdały paczka
orzechy paczka
jajko 4
proszek do pieczenia łyżeczka
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto marchewkowe z orzechami

Marchewki ścieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka ucieramy z masłem i cukrami, mieszamy z bakaliami, przyprawami i aromatem. Dodajemy marchewkę i 1/3 soku. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem, wlewamy resztę soku. Mieszamy.Białka ubijamy, mieszamy z ciastem. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 °C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak