Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 120 g
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy
jajko 2 szt
mąka 200 g
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka cały czas ucierając. dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Gdy składniki się połączą dodać jogurt, sok z cytryny i krótko ucierać do połączenia się składników. Przełożyć do formy i piec przez 50 minut w temp 160 st. do suchego patyczka. Formę odstawić na kratkę na 10 - 15 minut, następnie wyjąć babkę z formy i ostudzić, można polać czekoladą lub lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 24.07.2013 21:57
Wygląda pysznie
Łukasz15 14.08.2012 13:28
super wygląda
smakoszek 27.10.2011 08:05
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak