Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z bakaliami 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 200 g
pszenica 150 g
miód 150 g
mleko 1 l.
rum 1 kieliszek
sok z cytryny 1\\2
sok z pomarańczy 1\\2
orzechy włoskie 50 g
migdały obrane 50 g
rodzynki 50 g
morele 50 g
figi 50 g
skóra pomarańczowa 50 g
skórka cytrynowa 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z bakaliami 2

Pszenicę zalewamy niegazowaną wodą mineralną przykrywamy i odstawiamy na noc , po nocy zalewamy świeżą wodą i gotujemy aż 60 minut na małym ogniu aż pszenica zmięknie potem odsącz i ostudż. Mak zalej gorącym mlekiem i gotuj 20 minut a potem dokładnie odsącz na sitku zmiel przez maszynkę . Wszystkie podane bakalie posiekaj zalej rumem i odstaw na pół godziny , mak wymieszaj z pszenicą , bakaliami nasączonymi rumem i miodem a całość dopraw sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy . Kutie odstaw na godzinę do lodówki a przed podaniem włóż do salaterki i udekoruj po swojemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.12.2011 11:11
super polecam
smakoszek 28.09.2011 09:48
wspaniały rarytas świąteczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak