Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety ryby morskiej 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler kawałek
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
sól
cukier
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele ang

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety ryby kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem oraz delikatnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Cebulę i pora siekamy i dusimy na oliwie aż cebula stanie się szklista. Dodajemy listek laurowy i ziele angielskie oraz obrane, starte na tarce warzywa plus ok 1/3 szkl wody. Dusimy aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Gotowe warzywa można po prostu wymieszać z rybą lub układać w naczyniu naprzemiennie warstwy ryby i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.05.2013 13:33
tradycyjnie dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak